AlieXpress CashBack

Je wilt geld besparen op je aankoop op AlieXpress?

In dit artikel laat ik je zien hoe je tot wel 8% terug kunt krijgen op je aankoop, je hoeft eenmalig ergens aan te melden de rest volgt automatisch!

Nieuwsgierig? Lees dan verder

Wat is AlieXpress?

Tegenwoordig wordt AlieXpress steeds populairder, niet alleen onder de dropshippers onder ons maar ook onder de consumenten. Het is ook niet zo gek want de producten op AlieXPress zijn nou eenmaal een stuk goedkoper, en als je een beetje research doet kun je echt leuke kwalitatieve producten vinden. Voor jezelf of als cadeautje!

Alleen de verzendtijd is wat langer dan hier de meeste nationale webshops. Dat is ook niet zo gek want het product moet vanuit china komen. Uit ervaring kan ik vermelden dat producten over het algemeen tussen de 2 en 3 weken meestal wel op de deurmat liggen. Een enkele keer duurt het wat langer en heel soms raakt een pakketje zoek, gelukkig is mij dat nog niet voorgekomen.

Mijn Ervaring

Ondertussen heb ik redelijk wat ervaring met AlieXpress omdat ik hier regelmatig producten bestel. Voor persoonlijk gebruik, producten testen of mijn dropshipping business. Hierdoor bestel ik bijna dagelijks op AlieXpress. De venoders (dit zijn der verkopers/stores) op AlieXpress doen er echt alles voor om ervoor te zorgen dat hun rating zo hoog mogelijk blijft. Mocht een product zoekraken, beschadigd zijn of mocht er wat anders mis mee zijn neem dan gewoon even contact op met de vendor en leg het probleem voor. Doe dit nog voordat je een review plaatst. Zij zullen het product opnieuw opsturen of treffen een andere regeling.

AliBonus: hoe ben ik erachter gekomen?

Veel websites hebben tegenwoordig affiliate programma’s zo ook AlieXpress, zodra iemand via jou link naar AlieXpress wordt gestuurd en er wordt een product gekocht ontvangt de “maker” van deze link een commissie. Normaal is het percentage van deze commissie bepaald door het type product dat er verkocht wordt. Een Telefoon kan een ander percentage commissie opleveren dan een koelkast. De commissie wordt veelal gebasserd op de winstmarge van het product. Zo is de telefonie sector zeer verzadigd en goed gevuld met veel concurrentie waardoor een commisie meestal wat lager is.

Mijn eerste idee was eigenlijk om me aan te melden bij AlieXpress en via mijn eigen link producten te kopen. Maarja, AlieXpress is natuurlijk ook niet gek zij houden echt wel in de gaten wie er welke producten kopen en als ze zien dat ik alleen via mijn eigen linkjes besteld zal het niet lang duren voordat ik een boze brief of een ban aan me broek heb hangen. Slecht idee, maar…

Toen bedacht ik me, er zijn natuurlijk ook cashback websites in allerlei branches. Een cashback website is een website die een bepaalde commissie ontvangt voor een uitgevoerde handeling, in dit geval een productaankoop op aliexpress. Zodra iemand via de link van AliBonus iets koopt ontvangen zij commissie. Vervolgens zijn zij zo “aardig” (nadat ze een deel in eigen zak hebben gestoken) om een deel hiervan terug te betalen. Zo werkt een cashback website.

Hier kun je je aanmelden: Aanmelden AliBonus

Het kan zijn dat AliBonus in de toekomst niet meer werkt doordat AlieXpress ook niet gek is. Maar aan de andere kant, het is voor nu een win-win voor beide partijen. Dus laten we AliBonus maar koesteren voor nu.

AliBonus betaalt jouw 5.5% terug van de aankoop die je gedaan hebt op AlieXpress. Niks mis mee dus. Hoe je dit het beste kunt opzetten lees je hieronder. Ik heb namelijk een stap voor stap tutorial gemaakt zodat iedereen dit heel gemakkelijk kan opzetten.

Kort door de bocht: je meldt je aan voor AliBonus, installeert de extensie en vervolgens ga je aan de slag met het koopproces.

Hieronder vind je de uitleg hoe je gemakkelijk gebruik kunt maken van dit systeem.

Stap 1

Ga naar de website: https://alibonus.com. En klik op JOIN FOR FREE

Stap 2

Vervolgens vul je jouw emailadres en wachtwoord in en klik je op Join Now!

 

Stap 3

Vervolgens wordt het dashboard getoond. Het enige wat je nu hoeft te doen is de browser extensie downloaden. Zodra deze browser extensie actief is en je koopt een product op AlieXpress dan wordt dit product automatisch (binnen 30 minuten) aan jou dashboard toegevoegd.

 

Ondersteund jouw browser de aliebonus extensie niet?

Dan moet je tijdens je aankoop de alibonus pagina open laten staan. Zorg er wel voor dat je eerst op de activate knop drukt voordat je je aankoop voltooid. LET OP: je moet het aliexpress scherm wel open laten staan voordat je de aankoop hebt afgerond.

Je eerste aankoop

Om het nog wat makkelijker te maken zal ik een aankoop demonstreren. Ik ga ervan uit dat je al ingelogd bent en een account aangemaakt hebt en uiteraard de extensie geinstalleerd hebt. Mocht je deextensie nog niet geinstalleerd hebben dan kun je deze hier vinden: https://chrome.google.com/webstore/detail/alibonus-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE-825/dbfipcjecamggjfabeaclacjoohfjhhn

Of zoek even in de chrome extensie store op: Alibonus Cashback

Nu we er helemaal klaar voor zijn klik je op de groene activate button:

Vervolgens word je naar de website van aliexpress gestuurd en indien de extensie actief is krijg je de volgende melding:

Vervolgens ga je op zoek naar een leuk product. Eenmaal een product gevonden dan zie je op de “detail” pagina een groene balk: Your Cashback is active met daaronder het bedrag dat je vergoed krijgt per item. Zoals weergegven in de afbeelding hieronder:

Vervolgens plaats je het artikel in je winkelwagen en betaal je het product zoals je normaal ook zou doen.

Schrik niet als direct na je aankoop het bedrag nog niet in je Alibonus account is toegevoegd. Dit kan tot wel 30 minuten duren. Uiteindelijk ziet de bonus er zo uit:

 

 

Hoeveel krijg je terug op je aankoop via alibonus?

Via Alibonus krijg je standaard 5.5% terug, dit kan oplopen tot een max van 8.25%! Zorg er dus voor dat je veel koopt! Haha geintje natuurlijk. 5.5% is een prima percentage. Stel je koop in een jaar 1000 euro aan aliexpress producten dan heb je alweer 55 euro bespaard! Mooi meegenomen toch?

AliBonus uitbetalen

Je kunt de Alibonus ontvangen op je PayPal account. Er zijn echter ook andere methodes die worden ondersteund alleen heb ik hier geen ervaring mee. Mocht jij wel ervaring hebben met andere methodes deel het dan even in de comments zodat ook andere lezers hier gebruik van kunnen maken.

Payout is mogelijk zodra je meer dan $5.00 op je account hebt staan. Dit wordt direct overgemaakt naar je rekening.

AliBonus Staffels

Alibonus werkt met staffels, dat betekent dat je begint met een payout van 5.5% zodra je wat cash begint te verzamelen zal de payout oplopen. Hieronder heb ik een tabel gemaakt zodat je gemakkelijk kan zien welke bedragen je moet bereiken voordat een payout uitbetaald wordt.

Doel Alle producten Telefoons Stijging
5.5% 3.83%
$1 5.88% 4.10% +7%
$2 6.29% 4.39% +14.49%
$5 6.73% 4.69% +22.5%
$21 7.21% 5.02% +31.07%
$144 7.71% 5.37% +40.25%
$2584 8.25% 5.75% 50.07%

Zoals je ziet krijg je vanaf $2584 dollar een cashback van 8.25%! Dat betekent dat je dan 213.18 dollar terug kunt krijgen! Daar kun je wel een paar biertjes van drinken of een leuke gadget van kopen!

Coupons

Elke seller/store op aliexpress heeft de mogelijkheid om coupons uit te reiken aan klanten. Hiermee kunnen zij extra omzet genereren omdat ze bepaalde kortingen kunnen geven als je bulk inkoopt. Ideaal als je dus een grote voorraad in 1x wilt bestellen.

Conclusie

Alibonus is een leuk extraatje als je ooit eens met AlieXpress werkt. Je hoeft niet eens veel uit te geven om wat terug te krijgen, je hoeft alleen de ondergrens van 5$ aan te tikken maar dat heb je al bereikt als je 100 dollar uitgeeeft. Daarnaast is de staffel regeling interessant voor de grotere spenders onder ons. Ook voor de dropshippers is dit ideaal omdat een deel van de verzendkosten hiermee gecoverd kunnen worden zodat je marges iets groter worden. Kortom, voor iedereen die ooit op AlieXpress besteld, gewoon even aanmelden dan kun je weer een biertje extra kopen!

Meld je nu aan op AliBonus en ontvang direct 5.5% op je eerste aankoop!!

About the Author Martijn

Hoi, Martijn hier. Ik ben verslaafd aan internet marketing sinds 2015. Ondertussen werk ik fulltime als internet marketeer en deel ik mijn ervaringen op dit blog om mijn ontdekkingen en proces te documenteren en uiteraard jou een handje op weg te helpen met jouw online avontuur. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen laat dan een berichtje achter zodat ik je vraag zo goed mogelijk kan beantwoorden zodat ook andere er voordeel uit kunnen halen.

Leave a Comment: